tiistai 20. toukokuuta 2014

Viimeinen cosplay ennen muuttoa

Tällä kertaa ei raporttia teille heru vaan kerronpa, miten Sonan "etwahl" rakentaminen onnistui. Olin kauan tämän propin työstämistä miettinyt ja katsellut referenssi kuvia, jotta saan idean mistä teen koko homman.

Työhön siis käytin seuraavia komponentteja:
  • Finnfoam levyä
  • Uretaanivaahtoa 
  • Lasikuitukittiä + kovetinta 
  • Spraymaalia (hopea/musta)
  • 5 m Led-nauhaa 
  • Liisteriä + lehden/paperin paloja
  • Puisia grillaustikkuja
  • Akryyliputkea
  • Muoviketjuja
  • Siimaa + (niskasuojus!!!!)
Tuo Etwahl näyttää mielestäni jonkin sortin syntikalta. Tarkoitukseni olisi siis tehdä mahd. hyvä kopio käyttäen tätä referenssiä sekä tältä sivulta löytyvää 3D-modelia. 

Nämä kaksi kuvaa kumminkin poikkeavat toisistaan melko paljon johtuen kuvissa olevasta taustavalosta, mutta kumminin tarkoitukseni olisi tehdä myös nuo "koskettimet", jotka ns. loistavat kun painan kytkimen päälle. Toiseksi tarkoitukseni olisi myös tehdä linnun silmistä hohtavat. Minulle tämä tulisi olemaan uusi haaste sillä elektroniikan käyttö on uusi juttu cosseissani. Toivon kumminkin, että loppujen lopuksi propista tulee näyttävä. 
Ensimmäisenä aloitin finnfoamin mitoittamisen ja leikkaamisen. Finnfoam on helppo leikata mattoveitsellä kun on yli keskikohdan leikannut voi palan irroittaa tahtomastaan kohdasta. (ette varmaan tajunnut mut anygay)



Jäljelle jäänyt pala 150cm
Kun olin finnfoamista saanut tarvitsemani palat oli aika aloittaa sen kovettaminen. Kovettaminen tapahtui lasikuitukitillä + kovettin. Kittaaminen kannattaa tehdä ulkotiloissa sillä sen haju on yllättävän pistävä. Kitin käyttö aika kovettimen sekoittamisen jälkeen on about 5min. ja kovettumiseen menee n. 30min., jonka jälkeen pintaa voi ruveta hiomaan. Tämä on minulle aivan unelma tavaraa sillä vihaan odottamista yli kaiken. Kitin hiomiseen kannatta alussa käyttää karheaa hiomapaperia ja sitten viimeistelyyn hienompaa. Kehotan myös kokeilemaan pien hiomakonetta.

Lasikuitukittiä Finnfoamin pinnalla - sivuterät
 Kun kitti on hiottu, kannattaa se putsata hiomisesta johtuneesta pölystä vaikka imurilla. Tämän jälkeen voi pinnan joko maalata ensin primer maalilla (monella kerroksella) tai sitten suoraan värimaalilla.

kuvassa en käyttänyt kuin 2 kerrosta primeria ja tuli melko tasanen. 

Etwahlin perusosaa en ensin kitanut vaan käytin uretaani vaahtoa sen oikean muodon löytämiseksi. Uretaanivaahto kuivumisaika on pitkä ja sen levittämisessä kannattaa olla suojahanskat ja alusta, sillä tämä tavara on tahmaista eikä lähde pois vaatteista, muovista jne. Kun vaahto on täysin kuivunut sitä voi alkaa muotoilla puukolla, tai kuten minä käytän tässä työssä mattoveistä. Muotoilun jälkeen tehdään pintaan paperiliisteri kerros, joka kovetetaan vaikka puumassalla, paperimassalla tai sitten kitillä.


Uretaanivaahtoa käytin myös linnunpään tekemiseen. Käytin sen apuna peruukkipäätäni, jonka suojasin ensin kelmulla. Tämän jälkeen käytin ns. grillitikkuja, joista muotoilin linnun nenän. Liisteröinti meni tämän jälkeen helposti ja nopeasti. Kuivasin päätä hiustenkuivaajallani ja normaalissa huoneen ilmassa. Pään kuivuttua otin sen varovasti pois peruukkipäästä ja pistin sen sisään uretaanivaahtoa.

Uretaanivaahto teki linnun päästä kestävämmän ja siihen oli helppo sitten kaivertaa silmäreijät. Vaahdon kuivuessa jatkoin terien ja perusyksikön työstämistä mm. kovetuksen ja maalamisen kera.
Noin 3 päivää oli jäljellä ja minulta puuttui akryyliputket, ledivalot ja ketjut. Keskiviikkona olikin sitten herätys klo 6.30 ja lähtö Herttoniemen Etraan (melkein Etola), joka myy teknillisiä materiaaleja.
Palasin noin puolilta päivin kotiin ja jatkoin propin tekoa. Terien maalaus saatiin valmiiksi ja ne näyttivät tältä.


Maalausta joudun parantamaan vielä tulevaan kahteen tapahtumaan. Linnunpää näytti hiukan orvolta, joten oli sille aika tehdä "töyhtö" päähän, joka luonnistui hyvin grillitikuilla ja paperiliisterikerroksilla. Kuivuttuaan se sitten kovetettiin tutulla lasikuitukitillä sekä maalattiin primerillä.
Edestä

Takaa

Primeri päällä. Lisää kyllä kaipaisi :/
Perusyksikön uretaanivaahto oli kuivunut joten pääsin sen muokkaamiseen ja kovettamisen pariin tutulla kaavalla: maalariteippikerros, paperiliisterikerros ja lasikuitukerros.


Torstai illan lopputulos ennen nukkumaan menoa

Samalla oli aika kiinnittää linnun pää ja tehdä etuosaloppuun, jossa käytin apuna jälleen grillitikkuja ja paperiliisteriäni. <3
Tuo perusyksikkö vaatikin enemmän lasikuitua kuin oletin, joten se loppui kesken ja tein etuosasta mahd. kestävän pepriliisterillä. Joudun sen siis kovettamaan joku kerta paremmin. 
Akryyliputkien paikkat olin jo alussa tarkastellut ja merkannut, joten niiden laitto ei ollut vaikeaa. 
Muoviketjujen värjäämisessä sain apua ystävältäni Janilta. Kiitos sinulle oikein paljon <3 Piristit minua tosi paljon ja lievitit stressi tasoani. <3 
Perjantai päivälle ei siis jäänyt enää kuin maalaus ja ledien laitto...sekä pakkaaminen. XD
Perjantaina heräsin 7-8 aikaan aamulla maalaamaan. Pakkaaminen jäikin sitten Cosvisionia varten viime tippaan ennen lähtöä. :D Ledivaloihin en ole tyytyväinen (vaikka ne jotenkin toimivat), jonka takia korjaan niitä jossain vaiheessa. Perjantai päivän maalaus tulos onkin tässä:


Joudun vielä paljon parantamaan maalausta, mutta kun ei ollut rahaa eikä aikaa niin piti tehdä nopeata työtä. 
Isoin mokani oli kyllä siimalangat, joihin en pistänyt minkäänlaista suojaa. Voin kertoa, että Cosvisionin ensimmäisen päivän jälkeen niskani oli TODELLA arka. 

Pari hyvää kuvaa sain itselleni jo puvustani ja olen ylpeä siitä. Sillä siinä on kaksi isointa asiaa mitä olen tehnyt elämässäni: isoin, haastavin ja parhain tekemäni proppi johon meni n. 5 päivää sekä ensimmäinen itse tehty korsetti, jota luultiin jopa kaupasta ostetuksi. (otin nuo kommentit kohteliaisuutena) xD

Lopputulos kokonaisuudesta on tässä: 

Proppi kaipaa vielä paljon parannusta, mutta eiköhän ne tule korjattua tässä lähiaikoina. Tulen tätä pukua pitämään Desuconissa ja Animeconissa, jonka jälkeen heitän cossauksen hetkeksi olantaakse ja keskityn omaan elämääni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti